Veelgestelde Vragen

Kan ik mij inschrijven voor een woning van Daal en Berg?

Op dit moment kunt u zich alleen inschrijven voor een van onze wachtlijsten indien u al een bewoner bent bij Daal en Berg (wachtlijst A), of wanneer u een kind bent (18 jaar of ouder) van een bewoner van Daal en Berg (wachtlijst B of C).

De wachtlijst voor gegadigden van de buiten vereniging (wachtlijst D) is gesloten. Het aantal wachtenden op deze lijst is inmiddels zeer groot, met geschatte wachttijden van jaren. Om geen valse verwachtigen te wekken hebben wij daarom besloten deze lijst tot nader orde te sluiten.

Hoe schrijf ik mij in voor een wachtlijst?

Voor huidige leden van Daal en Berg: U kunt een verzoek tot inschrijving indienen per mail aan info@daalenberg.nl. Geef hierin duidelijk aan voor welk type woning u in aanmerking wenst te komen. Vermeld zoveel mogelijk contactinformatie (huidige adres, telefoonnummer, emailadres), zodat we altijd contact met u kunnen krijgen wanneer er een woning voor u vrijkomt. Vergeet ook niet te vermelden of u al bewoner bent bij Daal en Berg, of een kind van een bewoner. Wanneer u in aanmerking komt voor de betreffende wachtlijst ontvangt u van ons een bevestiging per brief. In deze brief staat uw inschrijfnummer op de wachtlijst en uw huidige positie op de lijst.

Hoe kan ik mijn positie op de wachtlijst inzien?

U kunt via ons contactformulier vragen wat uw positie op de lijst is.

Wat betekent de status “Actief” of “Inactief” op de wachtlijst?

Wanneer u op de wachtlijst staat, kunt u maximaal drie maal een woning weigeren die u aangeboden krijgt. Hierna wordt u weer onderaan de wachtlijst geplaatst. Uw persoonlijke situatie zou er voor kunnen zorgen dat u tijdelijk geen interesse heeft in een nieuwe woning. U kunt ons dan vragen uw status op “Inactief” te zetten. U wordt dan niet meer uitgenodigd voor vrijgekomen woningen. Op deze manier verliest u uw plaats op de wachtlijst niet, en anderen op de lijst kunnen ook zien dat hun kans op een nieuwe woning een stukje is toegenomen.

Let op: Een wijziging naar de status “Inactief” gaat per direct in. Een wijziging terug naar “Actief” gaat in op de tweede maandag na ontvangst van uw verzoek. Hiermee willen we speculatie met de statussen bij het vrijkomen van een nieuwe woning voorkomen.

Kan in mijn interesse voor een type woning wijzigen?

Ja, dat kan. Wanneer u geen interesse in een bepaald type woning meer heeft, dan is het verstandig om dit aan ons door te geven. Doordat u maximaal drie maal een aangeboden woning mag weigeren, zou het zonde zijn als we u woningen aanbieden waar u geen interesse meer in heeft. Geeft deze wijziging dus altijd aan ons door. De wijziging gaat per direct in.

Wanneer u, bijvoorbeeld door een verandering in uw gezinssamenstelling, een type woning wilt toevoegen aan uw lijstje met uw interesses, dan kunt u dit schriftelijk doorgeven. Voor het nieuwe type woning wordt u onderaan de wachtlijst toegevoegd. Voor de woningtypen waar u al voor stond ingeschreven blijft uw positie op de lijst uiteraard ongewijzigd.

Moet ik een aangeboden woning altijd accepteren?

Nee hoor. U kunt maximaal drie maal een aangeboden woning weigeren. Hierna verliest u uw plek op de wachtlijst en wordt u weer onderaan geplaatst. Deze regel bestaat, omdat we willen voorkomen dat mensen zonder werkelijke vraag naar een woning onnodig lang bovenaan in de lijst blijven ‘hangen’. Dit maakt het voor ons lastiger om een geschikte kandidaat te vinden, en maakt het voor de andere wachtenden moeilijk om in te schatten wat hun kansen zijn bij hun huidige plek op de lijst.

Wanneer u toch liever even geen woning krijgt aangeboden, vraag ons dan om uw inschrijving tijdelijk op “Inactief” te zetten.

Ik zie mijzelf meerdere keren op de lijst voorkomen, hoe kan dat?

Wanneer u tussentijds (u staat al op de wachtlijst) een wijziging doorgeeft in het type woningen waarin u interesse hebt, dan komt u voor de nieuwe type woningen onderaan de wachtlijst. Zouden we dit niet doen, dan zouden we u voor laten dringen. Na deze wijziging staat u dus twee maal op de lijst: een maal met uw originele inschrijving, en een maal voor de woningen waar u sinds de wijziging ook in bent geïnteresseerd.