Daal en Berg aangesloten bij Iconic Houses

Daal en Berg op IconicHouses.orgTijdens een netwerkbijeenkomst van het bestuur op 23 september verzorgde architectuurhistoricus Natascha Drabbe een presentatie over de ‘Iconic Houses Foundation’. Naast initiatiefneemster van Iconic Houses is zij ook directeur en bewoonster van het Mart van Schijndelhuis in Utrecht. Dit jongste monument van Utrecht werd ontworpen door haar in 1999 overleden echtgenoot Mart van Schijndel. Het doel van Iconic Houses is om moderne, monumentale woningen onder de aandacht van publiek, overheid, professionals en studenten te brengen. En afbraak en verminking van deze beeldbepalende woningen tegen te gaan.

Drabbe vindt dat iconische huizen voor een groeiend publiek interessant zijn. Niet puur het architectonische beeld, de lichtinval en de materialen, ook de verhalen daarachter maken de bouwwerken bijzonder. Ook daarom ontwikkelde zij de website ‘Iconic Houses’, waarop informatie over monumentale woningen wereldwijd zijn opgenomen. Vele internationale media besteedden aandacht aan de lancering van deze unieke website.

Het organisatiecomité van Iconic Houses bestaat uit:

Natascha Drabbe was verheugd haar gehoor te kunnen melden dat Daal en Berg / De Papaverhof per september 2013 is aangesloten bij Iconic Houses.